tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kohti kohtaamisen kulttuuria?



"Henkilöstö on voimavaramme", tavataan sanoa. Henkilöstön hyvinvointi on tärkeää organisaation menestyksen kannalta: työhyvinvointi edistää työtehokkuutta ja tuloksellisuutta, jotka edelleen rakentuvat oleellisesti työmotivaatiolle. Työhyvinvoinnin edistäminen työpaikalla tapahtuu johdon, esimiesten ja työntekijöiden yhteistyönä. Johtamisen tarkoituksena on saada ihmiset työskentelemään tavoitteita varten, kun taas viestintä ja vuorovaikutus luovat organisaatioon toiminnan ja tavoitteiden ymmärtämystä. Toisin sanoen johtaminen ei onnistu ilman viestintää ja vuorovaikutusta.  Tutkimusten mukaan (mm. Karppanen 2006) tärkeimpiä ihmisen henkiseen hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa mielenkiintoinen työn sisältö, lähiympäristön ilmapiiri sekä oma esimies.

Mistä mielestäsi vuorovaikutus koostuu? Itse ajattelen, että pärjäämme oivallisesti kun käytämme puhumista ja kuuntelemista. Mikä hämmästyttää minua lähes päivittäin on se miten osaamme tehdä niin  yksinkertaisista elementeistä niin perin koukeroisia. Miksi ihmiset ymmärtävät "väärin"? Mistä syntyvät konfliktit? Ok, onneksi osaamme myös ilmaista asioita, jotka miellyttävät vastaanottajaa. 

Mielestäni tietoisuus itsestä on merkittävä osa toimivaa vuorovaikutusta. On hyvä olla tietoinen siitä mikä vaikuttaa tapaani kommunikoida. Tietoisuus tekee minut valppaaksi. Valppaus antaa minulle valinnan mahdollisuuden - miten tässä tilanteessa olisi hyvä viestiä? Vuorovaikutus ei ole vain reaktioita vaan myös tietoisia valintoja. 

Herkistä omat aistisi ja kuuntele mitä ihmiset työpaikallasi puhuvat työstään. Miten he asioita ilmaisevat? Mitä sanoja he käyttävät? Tee vaikka muutama muistiinpano ja tuo koulutuspäivään.

Tervetuloa koulutuspäivään yhdessä tutkimaan vuorovaikutuksen moniulotteista maailmaa.

t. Mika

 Kuvahaun tulos haulle työhyvinvointi fingerpori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti